Maastricht voor alle lekkerbekken

Maastricht smaakt eigenlijk elke maand goed, maar in de zomerse maand augustus is het voor ieders smaakpapillen bijna een must om een bezoek aan deze culinaire hoofdstad op het menu te zetten. Tijdens het Preuvenemint van donderdag 24 t/m zondag 27 augustus wordt het Vrijthof omgebouwd tot het grootste openluchtrestaurant van Nederland!

Met meer dan 35 edities is het culinaire festijn ’t Preuvenemint in ieder geval niet meer weg te denken op de gastronomische kalender van Nederland! Een heerlijk drankje hier, een smaakvol hapje daar; ruim 30 stands staan in ieder geval weer klaar om je te verrassen en jouw smaakpapillen te verwennen. Een muzikale noot maakt het feest zoals altijd compleet. De toegang tot ’t Preuvenemint is gratis.

Wijngaardenwandeling

Veel lekkernijen en speciale streekproducten kom je tegen tijdens een wandeltocht door Maastricht in een van de bijzondere delicatessenwinkels. En wat dacht je van een wijngaardenwandeling door het Jekerdal, waarmee je niet alleen langs de allermooiste plekjes van de Sint Pietersberg komt, maar ook een aantal prachtige wijngaarden passeert. Op de zonovergoten hellingen gedijen de druivenrassen Pinot Noir, Riesling en Müller-Thürgau namelijk uitstekend. Maastrichtse wijnbouwers als de Apostelhoeve en Hoeve Nekum brengen jaar in, jaar uit dan ook smaakvolle wijnen voort. Maar Maastricht is letterlijk van álle markten thuis, want ook de wekelijks markten zijn voor menig lekkerbek favoriet!

Boek nu een van de hoteldeals in Maastricht.Booking.com

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

About YvonneHB