Jenever Festival in Jeneverstad Schiedam

Jenever Festival 2014Op zaterdag 11 en zondag 12 juni staat Schiedam, jeneverhoofdstad van de wereld, in het teken van ‘Jenever 2016’. Tijdens dit evenement word je getrakteerd op een stuk historie, jeneverproeverijen, cocktailworkshops, een culinaire markt én sfeervolle optredens van de vrolijke band ‘De Wannebiezz’. Jenever zit in het DNA van Schiedam en is met haar vele historische panden het gehele weekend een groot openluchtmuseum. Een uniek decor voor het publieks-evenement dat in het teken staat van jenever, food, muziek & workshops.

Jeneverhoofdstad van de wereld

Met drie eeuwen aan jeneverproducenten biedt Schiedam een breed en historisch verleden. De jeneverhoofdstad van de wereld is tijdens ‘Jenever 2015’ dé plek om meer te weten te komen over de rijke historie van de stad, maar ook over jeneververwante ambachten, zoals glasblazen & glas graveren. Ook is het Jenervermuseum dagelijks vanaf 12.00 uur geopend. Hier kan het publiek terecht voor een unieke reis door de tijd. Bezoek de branderij waar nog steeds volgens de Oud Hollandsche methode moutwijn wordt gestookt of bekijk de nieuwe tentoonstelling ‘Sterke verhalen voor bij de borrel’. Deze tentoonstelling onthult alle geheimen achter de bekende KLM-huisjes, die gevuld werden met jenever.

In de Havenkerk laten nationale en internationale distillateurs (tegen betaling) hun specialiteiten proeven aan het publiek. Er is een loungeruimte met dj waar je cocktails kan drinken en waar demonstraties zijn.

Het Zakkendragersgilde en straatmuzikanten zorgen voor de verbinding tussen het Jenevermuseum, de Havenkerk en de steeg naar de Hoogstraat.

Overnachten in Schiedam …

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

About YvonneHB