Chocolade proeven in Brussel

Liefhebber van chocolade? Dan mag een bezoek aan Brussel niet ontbreken op je programma voor februari! Voor de derde keer worden van 1 t/m 15 februari de Chocolate Weeks georganiseerd. Idee voor een Valentijnsweekend?

Met de Chocolate pass kan je bij meer dan 20 chocolatiers hun heerlijkheden proeven en korting ontvangen op aankopen bij verschillende chocoladewinkels en korting op de entree van de chocolademusea.

Bezoek een van de twee chocolademusea

Bezoek ook een van de 2 of beide chocolademusea die Brussel rijk is; het Belgian Chocolate Village bij de Basiliek of Choco-Story, waar de bezoeker alles over de geschiedenis van de chocolade te weten kan komen. De Belgian Chocolate Village is met zijn 900 m² één van de grootste aan chocolade gewijde musea. Het parcours toont elke fase van de productie van chocolade, de gebruikswijzen, de geschiedenis, de heilzame effecten, de economie en de diversiteit. Het parcours prikkelt alle zintuigen van de bezoeker terwijl een tropische serre de teelt- en ontwikkelomstandigheden van cacaobomen reproduceert. In het goed uitgeruste chocoladeatelier dat deel uitmaakt van het museumparcours, kan je een ambachtelijke chocolatier aan het werk zien die je zijn allerlaatste creatie laat proeven. Maandag gesloten!

Choco Story Brussels loodst je binnen in de wereld van de chocolade: van cacaoboon tot beroemde Belgische praline. Een smaakvolle reis! Onderweg krijg je de kans om te proeven van cacaomassa, cacaoboter en verschillende soorten chocolaatjes. Het hoogtepunt van het bezoek: de demonstratie. Elke dag wijdt de meester-chocolatier bezoekers in alle geheimen van de artisanale chocoladeproductie in. Dagelijks open van 10 tot 17 uur.

Salon du Chocolat

Van 10 tot 12 februari vindt in Brussel ook het Salon du Chocolat plaats. In Tour & Taxis staan op het programma degustaties, kookdemonstraties, patisserieworkshops, conferenties, workshops voor kinderen en tentoonstellingen. Op het podium van de ‘Pastry Show’ wisselen de grootste chef-patissiers en meester-chocolatiers elkaar elk uur af om live hun beste chocoladerecepten voor te stellen en hun professionele tips te delen. Bovendien is er elke dag om 17.00 een spectaculaire modeshow met jurken van chocolade, gecreëerd door duo’s van  modeontwerpers en chocolatiers! Toegang vanaf € 8,50.

Chocoladepass

Je kan nu al voor € 5,55 de voucher voor de pass online aankopen op chocolatepass.brussels. Deze voucher kan je vanaf 1 februari inruilen bij één van de onthaalkantoren van visit.brussels en je ontvangt dan ook een gratis toegangsticket voor de experience.brussels-expo. Vanaf 1 februari tot en met 15 februari is de pass voor € 5 ook rechtstreeks te koop bij de deelnemende chocolatiers en musea, in totaal 36 adressen verspreid over 8 Brussels gemeenten, en in de onthaalkantoren van visit.brussels.

De deelnemende chocolatiers zijn: Art de Praslin, Benoît Nihant, Bruyerre, Café-Tasse, Concept Chocolate, Corné Dynastie, Corné Port-Royal, Delacre, Galler, Godiva, Jérôme Grimonpon, L’Alchimie du Chocolat, Laurent Gerbaud,  Leonidas, Mary, Neuhaus, Passion Chocolat, Planète Chocolat, Vandenhende, Wittamer en Zaabär.

Meer info op: www.chocolatepass.brussels

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

About YvonneHB