Bamberg, kunst-en cultuurstad maar ook bierstad

Bamberg in Noord-Beieren in ongeschonden door de wereldoorlogen gekomen en biedt een van de grootste volledig bewaard gebleven historische stadscentra. Sinds 1993 staat de binnenstad dan ook op de werelderfgoedlijst van Unesco.

In de historische binnenstad vind je een wirwar van pleinen, gezellige cafés met terrassen en kronkelende, nauwe steegjes. Vergaap je aan de barokke gevels, de historische gebouwen zoals de Dom of aan de schatten in een van de 14 musea. Deze maken, samen met het wereldberoemde symfonieorkest de Bamberger Symphoniker, de vele theaters en de muziekfestivals Bamberg tot een kunst- en cultuurstad.

In juli wordt het internationale goochelaars- en straattheaterfestival Bamberg Zaubert gehouden en het 5-daagse volksfeest Sandkirchweih in augustus tovert Bamberg om tot een groot feestterrein.

Bierstad met negen stadsbrouwerijen

Bamberg is ook een bierstad. Met circa 70 brouwerijen is het de regio met grootste brouwerijdichtheid ter wereld! In de stad zelf zijn 9 stadsbrouwerijen met speciaalbieren zoals de Bambergator. Met recht mag Bamberg zich dan ook Bierstadt noemen. Ontdek de bieren tijdens de  BierSchmecker Tour.

Bamberg is een fascinerende stad, levendig met de vele studenten en ook romantisch met de rozentuin van de Neue Residenz en een gondelvaart over de Regnitz.

Hotels in Bamberg en omgeving …

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Tags: , ,

About YvonneHB