Architectuur door de eeuwen heen in Praag

Met de ligging aan de Moldau en de prachtige architectuur is Praag een van de mooiste steden in Europa. De historische binnenstad laat alle architectonische stijlen zien, van de gotiek tot de Jugendstil tot en met het functionalisme. Een wandeling door Praag is alsof je door verschillende eeuwen wandelt.

Het historische centrum van Praag staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Tijdens een bezoek aan Praag mag de Karlsburg, de Praagse burcht en het dansende huis, ook wel bekend als Fred & Ginger, niet ontbreken.

Hotels in Praag …

Naast het historische centrum van Praag zijn ook de historische centra van Český Krumlov en Telč Unesco werelderfgoed. In Telč vind je het mooiste plein van Tsjechië of wellicht Centraal Europa. Aan het plein liggen historische huizen in renaissance en  barokstijl. Telč  wordt ook wel Moravisch Venetië genoemd. In het midden van de 16e eeuw werd het originele Middeleeuws kasteel herbouwd tot een modern chateau door vakmannen uit Noord-Italië. Italiaanse kunstenaars lieten vervolgens hun stempel achter in de arcades van het kasteel en de facades van de huizen.

De burcht van Český Krumlov is na de Praagse burcht het op een na grootste kastelencomplex van Tsjechië. Het complex was de historische verblijfplaats van de Rožmberks (Rosenbergs). Het bestaat uit een aantal kasteelgebouwen, de beroemde maskeradezaal, een uniek en recent toegankelijk gemaakt baroktheater, een kasteeltuin met een rococofontein en het lustslot Bellarie met een draaibare zaal. De bijzondere sfeer van de stad wordt compleet gemaakt door de culturele activiteiten die inmiddels wereldbekend zijn geworden zoals het internationale muziekfestival, het Festival van oude muziek, tentoonstellingen in het Internationale Egon Schiele centrum en Feesten van de vijfbladerige roos. Hotels in Český Krumlov …

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Tags: ,

About YvonneHB